4 maj 2016
19:00

IFK Örebro

Referat: Real Örebro - IFK Örebro

Tredje raka vinsten via 3-0 borta på Pettersbergs konstgräs mot Real Örebro. Ingen toppinsats från oss denna gång men ändå starkt att till slut vinna ganska komfortabelt.

Vi får en kanonstart när Bekim sätter ettan efter bara fyra minuter. En perfekt Hampus-macka hittar Dennis som hittar Bekim med ett inspel. Efter målet svänger det en hel del framåt och tillbaka. Real har en hel del boll centralt och skapar också en fin chans efter hörna och ett skott som går utanför. Vi skapar också en del och det känns farligt när vi får till uppspelen och etablerar tryck på offensiv planhalva. Några riktigt fina anfall som är värda ett bättre öde. 2-0 kommer efter en halvtimme. Andreas får en passning från Bekim som hittar in till Dennis som på något sätt lyckas få bollen i mål.

Andra börjar vi bra men blir lite långa i laget och Real får allt mer att säga till om. Försvarsmässigt känns det dock stabilt trots allt. Real spelar snyggt på mittplan med har inte ett skott på mål i andra halvlek. 3-0 sätter sedan Anton efter ett inspel från inbytte Sparrow. Riktigt fotbollsgodis där Anton klackar in bollen förbi Real -keepern.

Ingen jätteinsats från oss och vi såg lite sega ut på en del håll. Men vi hade en vassare offensiv än motståndarna för dagen.

Nu väntar hemmapremiär på Brickebackens IP på tisdag då Laxå kommer på besök.

Matchens tre stjärnor:
3 st. Andreas Stenlund. Jobbade hårt och hade en fin assist. Stod upp i andra då andra hade det lite tungt.
2 st. David Fromell. Glidtacklingen i första var världsklass. Stabilt backspel i övrigt.
1 st. Hampus Lilja. Bra med David i mittförsvaret. Underbar assist till ledningsmålet.